Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از کرج، حامد ثابت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اعلام این خبر افزود: پروژه حاضر با همکاری مشترک مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته و شرکت دانش بنیان مواد پژوهان گوهر فام انجام شده است و در آن فرآیند بازیابی و تولید فلز ارزشمند نیکل از پسماندهای صنعتی( کاتالیست‌های مستعمل صنایع فولاد و پتروشیمی) صورت پذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: در این پروژه تولید فلزنیکل با استفاده از فرآیندهای هیدرومتالورژی از قبیل حل سازی، خالص سازی و ربایش الکتریکی صورت گرفته است.

ثابت با اشاره به استفاده گسترده کاتالیست ها در صنایع تصفیه و جداسازی و فرایندهای شیمیایی گفت: حدود 75% فرایندهای شیمیایی به کاتالیست ها وابسته هستند و بازار کاتالیست ها سالانه 5% رشد دارد.

وی افزود: در کاتالیست‌های پشتیبانی شده از آلومینا، زئولیت، کربن، سیلیکا، زیرکونیا یا رس به عنوان پایه ای برای فلزات کاتالیستی مانند نیکل، پلاتین، پالدیوم، مولیبدن، کبالت، مس، آهن و غیره استفاده می شود و این کاتالیست ها پس از مصرف، به علت از دست دادن سطح تماس، یا تشکیل یک لایه سطحی از کربن، سولفور و ... مستعمل یا سمی می شود. بنابراین بعد از گذشت مدتی باید کاتالیست های استفاده شده با کاتالیست های نو جایگزین شوند.

ثابت ادامه داد: با توجه به مصرف زیاد کاتالیست‌های مختلف در صنایع فولاد و پتروشیمی، سالانه میزان زیادی از این نوع کاتالیست، به‌صورت مستعمل و غیرقابل استفاده در واحدهای نام‌برده، ایجاد می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری واحد کرج تصریح کرد: در این پروژه موفق، بازیابی فلز نیکل از کاتالیست های مستعمل به روش هیدرومتالورژی انجام شده است برای این منظور ابتدا کاتالیست های مستعمل بدون هیچ فرایند قبلی دریک اسید حل شده و پس از حذف ناخالصی ها، نیکل خالص از محلول به روش الکتروپلیتینگ( ربایش الکتریکی ) به صورت فلزی روی کاتد بازیابی شده است.

وی همچنین تاکید کرد: فلز نیکل در تولید فولادهای آلیاژی ، تولید سوپر آلیاژها ، فلز روکش مخازن ، سوخت جامد و... مورد استفاده وسیعی داشته و بعنوان یک فلز استراتژیک محسوب می شود و در حال حاضر واردات این فلز به کشور تحریم می باشد .

ثابت در پایان سخنانش ضمن دعوت از صاحبان صنایع کشور برای بهره مندی از این محصول ملی گفت: در حال حاضر خط تولید نیمه صنعتی محصول راه اندازی شده و مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج آماده عرضه فلزنیکل مورد نیاز صنایع می باشد.

انتهای پیام /

298 / 167 فلز نیکل تولید پسماندهای صنعتی مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته شرکت دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی کرج

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فلز نیکل تولید پسماندهای صنعتی شرکت دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی کرج دانشگاه آزاد اسلامی کاتالیست ها فلز نیکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۰۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی تحت عنوان «افق تحول دانشگاه ۲ » با حضور محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر همایون معاون علوم‌انسانی و هنر و مدیران و اعضای گروه کشوری معماری و شهرسازی سراسر کشور از ساعت ۱۳ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در واحد شاهرود دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.

کد خبر 6096922

دیگر خبرها

  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است