Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@22:51:24 GMT

تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۵۰۸۴

تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: «شرکت دانش‌بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد این دانشگاه موفق به تولید شمش سلنیوم از لجن مس شد.»

حامد ثابت  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرج، از تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج خبر داد و اظهار کرد: «شرکت دانش‌بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج طی فرآیندی کاملاً تخصصی موفق به بازیابی و تولید عنصر ارزشمند سلنیوم از پسماندهای لجن مس آندی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با اشاره به اینکه در این پروژه تولید سلنیوم با استفاده از فرآیند پیرو -هیدرومتالورژی- صورت گرفته است، افزود: «عنصر سلنیوم یکی از عناصر شیمیایی شبه فلزی و کمیاب است، عدد اتمی آن ۳۴ و نشانه اختصاری آن Se است و از آنجایی که بیشتر به صورت ترکیب یافت می‌شود و به صورت خالص وجود ندارد، تهیه آن از ارزش ویژه‌ای برخوردار است.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: «مقدار سلنیوم در پوسته زمین حدود 0.05 تا 0.09 میلی‌گرم در هر کیلوگرم است و از نظر فراوانی بین عناصر پوسته زمین شصت و هشتمین عنصر محسوب می‌شود.

 ثابت  با بیان اینکه سلنیوم یکی از محصولات جانبی کارخانه‌های تولید مس بوده و دارای کاربردهای زیادی در زمینه‌های مختلف نظیر الکترونیک، متالورژی، رنگسازی، شیشه‌سازی و ... است، تصریح کرد: «منبع اصلی تهیه این عنصر لجن آندی حاصل از تصفیه مس است و از آنجایی که در مجتمع مس سرچشمه سالانه 200 تن لجن آندی تولید می‌شود؛ ظرفیتی بالغ بر 20 تن سلنیوم قابل استحصال را داراست که با استحصال این فلز ضمن جلوگیری از هدررفتن آن و پرهیز از آلودگی محیط زیست از خروج ارز از کشور به‌منظور واردات آن نیز جلوگیری می‌شود.»

وی توضیح داد: «در پروژه حاضر استحصال عنصر سلنیوم از پسماندهای لجن مس آندی به روش پیرو-هیدرومتالورژی انجام شده است که از مزایای آن می‌توان به کیفیت بهتر محصول، مصرف انرژی کمتر و آلودگی کمتر زیست‌محیطی اشاره کرد.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج همچنین تأکید کرد: «امروزه بیشترین استفاده سلنیوم در صنایع الکترونیک، فتوکپی، پرینترها، عینک‌سازی، رنگ‌سازی، لاستیک‌سازی، آلیاژهای فلزی، نساجی، عکاسی، دارویی (شامپوهای ضدشوره و ضدقارچ) و تشخیص پزشکی و غذایی است.

ثابت خاطرنشان کرد: «اکنون خط تولید صنعتی محصول در محل شرکت کیمیاگران گلستان فلز راه‌اندازی شده و آماده عرضه سلنیوم مورد نیاز صنایع  در تناژهای بالاست.

انتهای پیام/4103/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی تولید واحد کرج حامد ثابت محصول دانش بنیان سلنیوم لجن مس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانش بنیان لجن مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد

مهدی دهقانی اشکذری عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی اشکذر در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد که سومین المپیاد تخصصی برق ویژه هنرجویان رشته برق استان یزد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برگزار شد.

وی اضافه کرد: هدف از برگزاری این المپیاد انجام آزمون‌های تئوری و عملی و معرفی نفرات برتر هنرستان‌های استان یزد در برای جذب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر و معرفی این افراد به صنعت و آموزشگاه‌ها بود.


 
عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر افزود: این المپیاد به صورت استانی و با مشارکت اداره‌کل آموزش و پرورش استان یزد و با حمایت شرکت شیوا امواج و شرکت آریان نیرو در دو محور طراحی مدار‌های فرمان و قدرت و طراحی و اجرای مدار‌ها توسط کنترل کننده‌های منطقی برگزار شد و در مجموع ۶۰ شرکت‌کننده از هنرستان‌های شهید رجایی، شهید چمران و شهید منتظر قائم و ذکایی یزد، شهید چمران میبد، شهید باهنر بافق، عباس ابن علی تفت، شهید مدنی زارچ، شهید بهشتی مهریز و هنرستان نمونه دولتی خادمی شهرستان اشکذر در این المپیاد شرکت کردند که پس از برگزاری آزمون‌های تئوری و عملی، ۶ نفر برگزیده آزمون تئوری و تیم هنرستان عباس ابن علی شهرستان تفت برگزیده آزمون عملی شدند.

دهقانی اشکذری متذکر شد: در حاشیه برگزاری این المپیاد، دانش‌آموزان از امکانات و تجهیزات رشته مهندسی برق دانشگاه از جمله آزمایشگاه‌های PLC و کارگاه مدار فرمان، کارگاه اتوماسیون، کارگاه PLD کنترل بازدید کردند.
 
وی تشریح کرد: در پایان این المپیاد ایمان باقریان تفتی و امیر محمد دره شیری به ترتیب به عنوان نفرات اول و دوم از هنرستان عباس ابن علی تفت و محمدمهدی یاوری فرد، سید سجاد امامی و امیر حسین خانی از هنرستان شهید چمران یزد و محمد اسلامی مهدی‌آبادی از هنرستان شهید منتظر قائم یزد به عنوان نفرات برتر المپیاد معرفی شدند و در مراسمی که در سالن اجتماعات دانشکده تحصیلات تکمیلی واحد اشکذر با حضور مسئولان دانشگاه برگزار شد از آنان تجلیل شد.

عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر عنوان کرد: : هنرجویان برگزیده به شرط انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برای ادامه تحصیل از تخفیف شهریه در دوران تحصیلی برخوردار خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبه‌پروری در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است